Tag: 上海后花园UWY

Leaning House / PRAUD

first_imgphotographs:  Kyungsub ShinPhotographs:  Kyungsub Shin Architects: PRAUD Area Area of this architecture project Projects CopyHouses•Jinan-gun, Leaning House / PRAUDSave this projectSaveLeaning House / PRAUD Leaning House / PRAUD Lighting Design: CopyAbout this officePRAUDOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJinan-gunHousesPublished on October 22, 2014Cite: “Leaning House / PRAUD” 22 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/558697/leaning-house-praud Clipboard Local Architect:SJAIArchitects In Charge:Dongwoo Yim, Rafael LunaCity:Jinan-gunMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kyungsub ShinText description provided by the architects. The site is close to the Chungpyong Lake and has hilly mountain on the back and view towards to the lake in front. As most of sites on hills in Korea, Leaning House site also has a mismatch between topography and orientation. Therefore, one of the first things to solve was the siting of the house in the position where it can have southern sunlight as well as view towards the lake. The southern part of the program box is lifted up so that the house can get enough sunlight from the South while the house itself orients to the East following the topography of the site. By lifting the box up, a new space was gained where Glass Box for family room can be inserted.Save this picture!Section 1Topology & TypologyIn the Leaning House, instead of putting a separate structure to the mass, the form of massing works as a structural system. The “Leaning Box” has a frame structure at the envelope of the box, and is supported by the vertical “Glass Box” so that it can eliminate redundant structural element.Save this picture!© Kyungsub ShinThis concept is driven by the architectural vocabulary “Topology & Typology” that PRAUD has been developing. The “Topology & Typology” is a theoretical experiment that is based on Anthony Vidler’s theory on typology. “Topology” focuses on the form of architecture regarding to the relationship between solid and void, while “Typology” develops the system of the building. In short, “Topology & Typology” tries to find out the harmony between the architectural form and the system that can be called as “Contemporarism”, architectural language of contemporary architecture, just as Modernism became the architectural language not the style in a certain period of time.Save this picture!© Kyungsub ShinThird-spaceBy lifting up the program box, a new space “Third Space” is gained. The original requirement from the client was to have bedroom, reading room and living room, and with having the third space, it was able to put a new living room inside and terrace on the outside.Save this picture!© Kyungsub ShinThe “Third Space” provides more gradation for the house. The outside terrace is not fully public yet not fully private space either. Also, inside living room is also a semi-public area within the house before getting into more private area. This variation in gradation gives deeper spatial quality in a small house project.Save this picture!Ground Floor PlanMaterialIt is extremely important in the Leaning House to have the reading of the “box.” In many cases, including projects with Modernism, envelops are treated separate, and therefore, the facade has one design and material, and the roof has another. However, to challenge the convention, the Leaning House treats all surfaces as part of one box and has same material throughout the surfaces with continuous pattern. Zinc is selected to wrap the whole box with a single material as it can be used for roof, siding and exterior ceiling. And continuous diagonal lines across the envelop enhances the reading of the box.Save this picture!© Kyungsub ShinProject gallerySee allShow lessFrank Gehry Claims Today’s Architecture is (Mostly) “Pure Shit”Architecture NewsSalle Polyvalente de Plumergat / Studio 02Selected Projects Share PRAUD, Changbok Yimcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/558697/leaning-house-praud Clipboard ArchDaily Save this picture!© Kyungsub Shin+ 36 Share “COPY” “COPY” Area:  127 m² Area:  127 m² Photographs PRAUD, Changbok Yim Houses Landscape: last_img read more