Tag: 上海夜生活OTK

The Courtyard House / Sanjay Puri Architects

first_img Area:  3000 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeSanjay Puri ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesIndiaPublished on July 20, 2012Cite: “The Courtyard House / Sanjay Puri Architects” 20 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?The Courtyard House / Sanjay Puri Architects PVT Ltd是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/255603/the-courtyard-house-sanjay-puri-architects Clipboard Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT Ltd+ 13 Share Houses Architects: Sanjay Puri Architects Area Area of this architecture project The Courtyard House / Sanjay Puri Architects India Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/255603/the-courtyard-house-sanjay-puri-architects Clipboardcenter_img “COPY” Projects Text description provided by the architects. Located at the edge of a cement plant in Rajasthan, India, the house is designed in response to a climate with long summer months of 45oC average temperature. Organically radiating concrete volumes of varied proportions from central open to sky courtyards create a sculpted series of spaces in this house.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82The layout is evocative in principle of traditional Indian courtyard houses that create a cooler environment within to battle the extreme heat of the climate. Each of the living spaces is oriented to capture the changing landscape on each side through deeply recessed openings that form transitory sheltered spaces between the inside and the outside while considerably reducing the heat gain to the internal spaces.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdIn addition, most rooms open onto sheltered garden spaces with privacy which are created with grass covered earth berms, externally. This translates the internal courtyard space as an external courtyard space in a sense, creating cool external spaces.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdWhile most of the extensive requirements of the client are arranged around a large central courtyard, additional guest rooms are located along a smaller courtyard, both being linked through an open corridor. Each of the bathrooms and dressing areas too, open onto small landscaped external courtyards.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdAngled in different directions with volumetric variation, the house is built almost entirely in exposed concrete creating a sculptural presence. Each of its internal spaces have a unique identity with open, enclosed and semi-enclosed spaces, constantly changing in relation as one moves within the house or within each of its rooms. The planning ensures cross ventilation for every space within the house. This aspect along with the creation of the large internal courtyard gardens, the smaller external courtyard spaces and deep recessed windows creates a house that is much cooler internally than the exterior making it extremely energy efficient.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdConcrete was chosen for its accessibility from within the site that is a cement plant as well as for its thermal properties. The building is iconic and sculptural in appearance yet sensitive to its climate and adjoining surroundings. The internal courtyards and terraces are surrounded with large earth mounds which give privacy to the user and constant shade to the internal spaces.Save this picture!Courtesy of Sanjay Puri Architects PVT LtdThis relatively large house, due to the client requirements, is designed in response to the desert climate of its location and is built sustainably with natural ventilation being facilitated throughout the house and minimized heat gain to increase its energy efficiency.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessShelter International Architectural Design CompetitionArticlesYale-NUS College Campus / Pelli Clarke Pelli ArchitectsArticles Share 2011 The Courtyard House / Sanjay Puri ArchitectsSave this projectSaveThe Courtyard House / Sanjay Puri Architects CopyHouses•India ArchDaily “COPY”last_img read more