Tag: 上海夜生活SPR

Tojal House / Contaminar Arquitectos

first_imgArchDaily Houses “COPY” CopyHouses•Porto de Mós, Portugal Lead Architects:Joel Esperança Simões, Ruben Vaz, Eurico SousaCity:Porto de MósCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesPlasticsRodecaTranslucent Building Elements in Interior DesignFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. Tojal House is shy and bucolic, from a steep terrain surrounded by olive trees. In a torn gesture, it is born as an integral part of its landscape and  it leans over the valley towards the garden that surrounds it.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGThe challenges and requirements that guided the project went mainly through the question of solar orientation, the framing of the best view (North / West) and a concern with the couple’s daily routine in a logic of different accesses, absence of obstacles and flow of circulation.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGFrom a formal point of view, the single family house crosses the land from its highest to the lowest level, and, in an act of geometric continuity, it hides and reveals itself through the relationship it creates with the topography of the place. Its clean design always seeks a sometimes subtle and sometimes contrasting integration, in a game of full balance of this object built in the landscape.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGSave this picture!Section 4Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGThe building on one floor is shaped like an “L”. The entrance separates the two concrete volumes, one that emerges from the land and houses the garage and technical areas, and another perpendicular that occupies the total width of the lot but, given its permeable and transparent character, allows a complete continuity of the unfolding of the building. hill that crosses and at the same time it closes to the street and opens to the landscape.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGThe circulation is made by two parallel and opposite corridors of spatial articulation that extend the entire length of the house. An exterior corridor that is the porch on the south facade and an interior corridor that mirrors and accompanies the porch of the glass facade facing north. This solution allows for a fluid distribution that stimulates the dynamics of the house by providing a distribution through the spaces bathed in the sun and enjoying the generous views.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGThe program takes place along this central core, ensuring that all divisions gain equally from the solution created, thus standardizing the balance between sun, views, privacy and leisure. The large social areas, the kitchen and the bedrooms, take advantage of this direct relationship between facades. The house develops with a progressive character that evolves from technical and functional areas to social and private areas.Outside, the slope of the blades maximizes the luminosity in the corridors and the concrete becomes the prominent material with horizontal lines that contrast with the verticality of the exposed wood elements that punctuate the facades.Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SGThe project assumes a simple plasticity, richness of details and striking details. It responds harmoniously to the need for spaces of comfort and tranquility that subtly fit into its landscape and topographic context without losing the poetics and personality that characterize it.Project gallerySee allShow lessRestaurant Hermana República / Taller Mexicano de ArquitecturaSelected ProjectsOpen Call: Taksim Urban Design CompetitionBuilt Projects & Masterplans Share Save this picture!© Fernando Guerra – FG+ SG+ 30Curated by Matheus Pereira Share Architects: Contaminar Arquitectos Year Completion year of this architecture project Tojal House / Contaminar ArquitectosSave this projectSaveTojal House / Contaminar Arquitectos Year:  “COPY” Projects Tojal House / Contaminar Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935085/tojal-house-contaminar-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935085/tojal-house-contaminar-arquitectos Clipboard 2019 Portugal CopyAbout this officeContaminar ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesResidential ArchitecturePorto de MósPortugalPublished on March 09, 2020Cite: “Tojal House / Contaminar Arquitectos” [Casa Tojal / Contaminar Arquitectos] 09 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?西班牙方盒住宅 Tojal / Contaminar Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more