Tag: 贵族宝贝VDN

Happy Box / Tropical Space

first_imgArchitects: Tropical Space Area Area of this architecture project Photographs:  Trieu ChienArchitects:Tropical SpaceContractor:Nhà Vui StylusCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Trieu ChienRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Have you ever thought when a kid comes and asks for a design of a house, what would be his/her requirements? They may want a house like a playground, so they can be free to run around. Put aside all the practical demands that the adults would focus on, they would like to maximize the space so they can play and do everything they want. Some may want to have as much as windows, so they can immerse themselves in the little stars and the night sky. And all of that is packed in a 68m2 apartment.Save this picture!© Trieu ChienSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Trieu ChienThe site is an unfinished-apartment that is almost empty. To reduce the constructing work, the design keeps the site status quo as it was. The bare concrete ceiling is also kept to maximize the height of the space.Save this picture!© Trieu ChienIn the centre, we put a sculptural wooden box with the dimensions of 3m x 3m x 2.2m which allocates a bunk bed, working space, studying space and shelves. The spaces inside the box are connected both vertically and horizontally, so the activities could take place without any interruption. We also rotate the box by 45 degrees to create open angles, so that the space would be larger and the sunlight could go through deeper into inside areas such as the kitchen and toilet.  Save this picture!© Trieu ChienSave this picture!Floor Plan Top ViewSave this picture!© Trieu ChienThe storage space, kitchen and toilet are designed neatly with all needed functions. It has space for everything so the house can be kept simple and clean all the time. The rest of the space around the box is free for entertainment activities. It could be a coffee shop, a playground or a library. Save this picture!© Trieu ChienWe want air volumes of apartments in tropical climate areas to be ventilated, not being closed and have a chance to use the natural environment energy. More importantly, the smile and happiness always overflow in the Happy Boxes. Area:  68 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959706/happy-box-tropical-space Clipboard Projects 2020 “COPY” Happy Box / Tropical SpaceSave this projectSaveHappy Box / Tropical Space Photographs Happy Box / Tropical Space Apartmentscenter_img ArchDaily Vietnam “COPY” CopyAbout this officeTropical SpaceOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsHo Chi Minh CityTropical SpaceOn FacebookVietnamPublished on April 08, 2021Cite: “Happy Box / Tropical Space” 08 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Project gallerySee allShow lessSee Through Bamboo Installation / Morag MyerscoughSelected ProjectsWild Coast Tented Lodge / Nomadic ResortsSelected ProjectsProject locationAddress:Tạ Quang Bửu, Quận 8, Thành phố Hồ Chí Minh, VietnamLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Save this picture!© Trieu Chien+ 36Curated by Hana Abdel Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959706/happy-box-tropical-space Clipboard CopyApartments, Apartment Interiors•Vietnamlast_img read more